Welcome
Login

Tilos Rádió

Your radio will begin in 15

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Added by Admin in Rock Magyarország rádióállomások
48 Views

Description

Tilos Rádió

Tilos Rádió egy budapesti nonprofit rádió. A műsorkészítők a legkülönbözőbb polgári foglalkozásúak, talán éppen újságíróból és médiaszakemberből van köztük a legkevesebb. A rádió hallgatottsága pontosan nem ismert, de az elmúlt években több rádióhallgatási szokásokat vizsgáló közvélemény kutatásba is bekerült a Tilos Rádió. Ennek alapján a Tilos hallgatottság folyamatosan emelkedik és napi szinten 30 000 hallgatóval, havi szinten pedig 100 000-nél is több egyedi hallgatóval rendelkezik.

Egy közösségi rádió eredeti formájában jól körülhatárolható, rendszerint elszigetelt kisközösségek rétegigényét kiszolgáló média. A Tilos Rádió kialakította és gyakorlatba ültette át a közösségi rádiózás nagyvárosi formáját, amely az urbanizált hallgatóságnak – ha módosult keretek között is – visszaadja a kisközösségek, Magyarországon és Európában egyaránt elveszettnek hitt párbeszédét, közös dolgaikról szóló vitáit és közösségtudatát. A Tilos Rádió készítői és hallgatói fizikailag, virtuálisan és minden más tekintetben nagyon is valóságos közösséget alkotnak: rádióhullámokon és az interneten élik a valamikori agorák, fórumok, falusi piacterek és kisvárosi kávéházak életét.

A műsorok zöme a hallgatói részvételre épül, a szerkesztés szerves eleme a betelefonálók és a műsorkészítők közötti aktív együttműködés. Ez nemcsak az interakciót tartalmi elemként használó, beszélgetős műsorokra igaz, hanem a tematikus magazinokra és a zenei műsorok egy részére is. A hazai médiagyakorlatban korábban szokatlan részvételi rádiózást a Tilos honosította meg Magyarországon. A teljesen nyitott, kötetlen interaktivitás teremti meg azt a médiában ismeretlen helyzetet, amelyben egy-egy hallgató éppen úgy lehet a műsor sztárja, ahogyan a műsorvezető. A Tilos Rádióban a hallgató nem feltétlenül passzív célszemélye a programoknak, hanem többnyire lehetősége van a műsorok irányának aktív alakítására, bár természetesen nem a műsorvezetővel azonos szinten.

Minden hétköznap 19:30-as kezdettel esti mese hallható a rádión. A hangjátékszerű meséket a rádió műsorvezetői, zenészei, hallgatói és technikusai készítik.

Tilos Rádió Online

Post your comment

RSS
Radio blog RSS Search Yellow Pages for USA and Canada Entertainment Blogs
Entertainment free website promotion blog directory Blog Directory blogrollcenter.com music blogs
music blogs ASR Search Engine FreeWebSubmission.com Online Radio Stations - Blog Directory OnToplist.com

What is SEOWhat is SEO

ExactSeek: Relevant Web Search RSS Feed Directory

Blog Directory