Welcome
Login

Dankó Rádió

Your radio will begin in 15

Thanks! Share it with your friends!

URL

You disliked this video. Thanks for the feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


195 Views

Description

Dankó Rádió - Online Rádió

A Dankó Rádió indulásának ötödik évfordulóját ünnepelték péntek este Budapesten, a Várkert Bazárban.

Ünnepi beszédében Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a közmédia rádiócsatornájának azt kívánta, ugyanezzel a sikerrel, népszerűséggel őrizze tovább a magyar nóta hagyományát.

Vaszily Miklós úgy értékelte: öt évvel ezelőtt az akkor megújuló közmédia komoly döntést hozott azzal, hogy az évtizedek óta létező rádiók mellé újabb rádiócsatornát indít.

Az MTVA vezérigazgatója szerint a Dankó dalkincsét tekintve “tipikus hungaricum”, s kiemelte: a magyar nóta, az operett és népdal olyan dalkincs, amelyet a közmédiának törvényben foglalt kötelessége bemutatni.

Vaszily Miklós elmondta: a Dankót naponta országosan 500 ezren hallgatják, s a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közelmúltban hozott döntéseinek értelmében további 7 frekvencián biztosítják, hogy az ország minden szegletében eljuthasson az emberekhez a magyar nóta.

A Várkert Bazárban az “Éneklő Magyarország – Öt éves a Dankó Rádió” című ünnepi rendezvényen mások mellett Oszvald Marika, Berkes János, Tarnai Kiss László, Oláh Kálmán a Barackvirág Táncegyüttes, a Czifra Táncegyüttes és a Tükrös zenekar is fellépett.

A klasszikus magyar nótát, cigányzenét, operettet és népdalt sugárzó tematikus csatorna 2012. december 22-én reggel 6 órakor élő kívánságműsorral indult el, a műsorstruktúrát 80 százalékban a magyar és a cigány nóta, 20 százalékban pedig az operett és a népzene alkotja.

Dankó Rádió - Online Rádió

Dankó Rádió

Post your comment

RSS
Radio blog RSS Search Yellow Pages for USA and Canada Entertainment Blogs
Entertainment free website promotion blog directory Blog Directory blogrollcenter.com music blogs
music blogs ASR Search Engine FreeWebSubmission.com Online Radio Stations - Blog Directory OnToplist.com

What is SEOWhat is SEO

ExactSeek: Relevant Web Search RSS Feed Directory

Blog Directory